Home Over Steunzolen Comfortschoenen Voetmeting Reparatie Sleutels Contact
MICKLE SCHOENMAKERIJ SCHOOLSTRAAT 93 VOORSCHOTEN
Hoe is het allemaal begonnen in de Schoolstraat? “Onze eerste winkel was in 1981 in Zoetermeer. Oktober 1982 opende we onze tweede winkel in Voorschoten, wij groeiden toe naar 14 winkels. In 1999 verkochten wij al deze bedrijven, behalve Voorschoten en besloten samen verder te gaan in de Schoolstraat."
Welke schoenen repareren jullie? “Alle type schoenen, laarzen en sandalen. Wij zijn gespecialieeerd in het repareren van grote schoenmerken zoals Van Lier, Van Bommel en Greve. Ook repareren wij exclusieve Engelse en Italiaanse schoenen.”
Hoe gaat een schoenreparatie? “De reparatie gaat op een volledig ambachtelijke wijze. De onderkant wordt vernieuwd. Na de reparatie worden de schoenen gepoetst met Saphir schoenpoets."
Wat betekent een reparatie op ambachtelijk wijze? “Geen ramp en stampwerk. De onderkant van de schoen wordt dan vernieuwd. Bijvoorbeeld met een nieuwe hak, leren of rubberen zool, of zelfs een compleet nieuw onderwerk. Wij werken zoveel mogelijk met origineel materiaal.”
Voor welke loophulpmiddelen is nu een groeiende markt?  “Steunzolen, met stip daarna supplementen. Het risico op slijtage op niet-comfortabele schoenen is groot.
Hoe waarborg je je specialisatie? “Ik heb een opleiding podologie gedaan in Academisch Ziekenhuis Utrecht. Wij zijn bovendien lid van het SchoenmakersGilde. Jaarlijks worden wij door dit Gilde gecontroleerd op bepaalde condities. Zo leveren we kwaliteit.”
HOE IS HET ALLEMAAL BEGONNEN IN DE SCHOOLSTRAAT?
Over